Полицията работи по изясняване на случаите...

 

Тежко денонощие на пътя - шестима души намериха смъртта си в катастрофи за последните 24 часа. По данни на Пътна полиция само за първите шест месеца от началото на годината при катастрофи са загинали 200 души, а ранените са над 2000.

 

Рано тази сутрин при катастрофа между бус и лека кола на пътя Пловдив - Поповица загинаха двама души, а 17-годишно момче и тримата му спътници изгоряха при жестока катастрофа на пътя София - Бургас, край град Шивачево.

 

Според очевидци в 13:45 в събота по пътя през т.нар. „Караасаноска чешма" край град Шивачево, където има и зеленчуков пазар, буквално профучава джип и малко след това се чува удара. В този участък ограничението на скоростта е 60 км/ч.

 

От МВР - Сливен заявиха, че джип е предприел неправилно изпреварване от дясната страна по банкета и в следствие на високата скорост е изгубил управление и се е блъснал в крайпътно дърво. От силния удар колата се е възпламенила и изгаряла заедно с четиримата пасажери, които са били в автомобила.

 

Йордан Йорданов се е отзовал първи на мястото на кървавия инцидент.  Разказа, че на помощ се е притекъл само един шофьор на тир от Турция от преминаващите коли. Мъжът е все още в шок от видяното на пътя.

 

Катастрофиралият автомобил е прибран от мястото на произшествието буквално на части, видя екипът на Новините. От него е останала купчина желязо.

 

Свидетелите настояват остатъците от катастрофата да се поставят в района, защото там често стават тежки пътни инциденти.

 

Полицията в Твърдица работи по изясняване на случая.

 

Репортер: Веселин Илиев

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.