Зам.-главният прокурор Бойко Найденов каза, че е рано да се определи кой носи вината...



Допуснати са нарушения и не е била спазвана дисциплината и правилата да не се съхраняват конкретни допълнителни снаряди там, където са се утилизирали боеприпаси. Това каза зам.-главният прокурор Бойко Найденов в предаването "Карбовски: Директно". Найденов прекара няколко дни край „Петолъчката" след взривовете.

Имало е нарушения отпреди това, неща, които са се натрупвали", каза още той.

Твърде рано е да се определи кой точно носи вината", допълни той. Найденов каза, че е възможно да се отнеме лиценза на фирма „Берета Трейдинг", но прокуратурата не предприема такива действия и не е отговорна за това.

За служителката Хени Шиякова на Министерството на отбраната, която е била облагодетелствана от „Берета Трейдинг", докато е била отговорна за контрола над дейността на компанията, Найденов каза, че надали за големи нарушения е отговорна една служителка, която е получила почивка на Бали.

Това, което аз усещам е, че нещата са много по-нагоре", каза още зам.-главния прокурор.

Вижте какво каза Найденов за излязлата във вестник „Преса" статия, която гласи, че Любомир Павлов, издателят на в. „24 часа" и в. „Труд" е заплашвал зам.-главния прокурор с публикации в своите издания. 

И още: Кой ще „избере" новия главен прокурор? Целият разговор с Бойко Найденов – във видеото.