Грандиозен скандал между деца от футболен клуб и собственик на хотел в Черноморец...

Морският град Черноморец беше разтърсен от грандиозен скандал между деца от футболен клуб и собственик на хотел. Версиите за случая до момента са няколко – че децата са пребили хотелиера, че хотелиерът и негови приятели са нападнали децата.

 

На 7 юли 13-годишният Христо и неговите съотборници се прибират към хотела, в който са отседнали. По пътя по стара традиция децата скандират имената си на висок глас. Тогава собственик на един от съседните хотели  прави забележка на едно от децата.

 

„И го пита „може ли малко по-тихо". И той му каза „Две минути и си тръгваме", собственикът му каза „ей, сега ще ти дам две минути".  И го удари с тупаница в лицето", разказа Христо Йовчев.

 

След което според думите на малкия Христо започва истинско меле: „Излязоха още трима човека и почнаха, когото видят от нашия отбор, да го удрят, бият, ритат. Аз тогава, като видях, че двама съотборници са на земята, взех един камък и тръгнах да им помогна и да ударя човека, който ги бие, ударих един и понеже бях с гръб и един мъж ме хвана и ме метна по гръб на земята и паднах върху един камък остър", допълни Христо.

 

Треньорът на отбора също се намесва, по негови думи,  за да спаси децата от собственика на хотела и неговите съучастници.

 

„С апели от моя страна да престанат, защото са деца, поне 10-15 пъти повторих и то виках, и крещях да престанат, продължаваха да ги удрят, продължаваха да псуват и да роптаят. Удариха дори моята съпруга, която държеше детето ми. След цялата случка започна едно заплашване към децата, че те не знаят с кого си имат работа какво ще стане оттук нататък", обясни треньорът Милетко Христов.

 

Според децата заплахи от страна на собственика на хотела е имало и към малкия Христо минути след скандала.

 

Не такава обаче е версията на собственика на хотела Митко Щерев. Видимо пострадал, той обясни, че не е посягал на нито едно дете, а напротив - бил е нападнат от треньора.

 

„Излизам сам и ги помолих „деца, ако обичате, малко по тихо, защото все пак има хора, които почиват" и в един момент треньорът им ми налетя отгоре и ме събори на земята, след това започнаха ритници, удари по главата. 1 милион процента се кълна, че няма закачено дете от наша страна, няма нито едно дете ударено от наша страна. В един момент, когато треньорът налетя отгоре ми, всички ми скочиха", обясни Щерев.

 

Освен това според Щерев няма нито едно дете, с медицинско свиделство за нанесен побой. Той беше категоричен, че не е заплашвал децата и пожела да се извини на техните родители.

 

„На всеки един поотделно ще му се извиня, поотделно на родителите ще им кажа, че ние не сме ги били тези деца. Техните деца никой от наша страна не ги е удрял", допълни собственикът.

 

Някои от родителите обаче са категорични, че ще подадат колективен иск, заради телесните и психическите травми, нанесени на децата им след побоя. Шишман Николов е един от тях. Неговият син се е отървал само със стрес.

 

„Децата са били гонени, за да бъдат хванати, заплашвани са със саморазправа, с изкормване и децата са били много изплашени. Когато ми го разказва синът и чета ужаса в очите му, трудно се преживява такова нещо и от родителите", обясни той.

 

Чия е вината предстои да бъде установено, а по случая работи полицията в Созопол.


Репортер: Михаела Карабельова