Делян Добрев каза, че това е невъзможно.

С цел да има по-голяма защита срещу терористични актове, туристическата фирма, чийто автобус беше взривен, поиска нови правила за сигурност на израелските туристи у нас. Това стана на среща между Министъра на икономиката Делян Добрев и туроператори.

Туроператори искат всеки автобус, който превозва израелски граждани от летището към хотелите, да има професионална охрана.

„За мен това е едно финансово натоварване, което така или иначе трябва да бъде поето от някого, било то от туроператора или с помощта на държавата, но при всички положения това което ние знаем конкретно, специфично за пазара в Израел е факта, че те имат навсякъде така наречените секюрита или охрана”, каза Маргарита Апостоличева, представител на туроператора на пострадалите израелски граждани.

Не може да стане. Туристите само от дестинация Израел са над 150 хил. очаквано за тази година, така че държавата трудно може да осигури ресурс за толкова много охранители във всеки един от тези автобуси, с който ще се движат хората”, каза Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Въпреки атентата, днес няма отменени полети от Израел за България.

Репортер: Цеца Алексова