Прокуратурата е приела аргументите на Специализирания съд за освобождаването им

Дойчин Дойчев и Руслан Колев, срещу които бяха повдигнати обвинения във връзка с трафика на трите тона кокаин на кораба "Свети Николай" остават окончателно на свобода.

Причината - прокуратурата е приела аргументите на Специализирания съд за освобождаването им от ареста.

На 24-ти август Специализираният апелативен  съд трябваше да разгледа мерките за неотклонение на Дойчев и Колев, които бяха освободени на 20 август от ареста. Като основание за освобождаването им тогава съдът посочи липсата на доказателства, че двамата са участвали в организирана престъпна група за трафик на дрога.

Адвокатите и на двамата научиха за отмененото дело минути преди насрочения час за заседанието.  

Адвокатът на Руслан Колев – Христо Ботев, коментира, че не е изненадан, тъй като това е „единственото правилно решение към момента”.

На 23-ти август изтече законовият срок, в който прокуратурата можеше да протестира мярката за неотклонение на Дойчев и Колев пред по-горната съдебна инстанция.

Очевидно прокуратурата е съобразила, че към момента все още не са подготвени, за да искат такава мярка. Най-вероятно ще се подготвят, каквито са и изявленията”, на мнение е адвокат Ботев.

И адвокатът на собственика на фирмата "Сийборн Трейд"  Дойчин Дойчев беше на мнение, че решението на прокуратурата е правилно.

Припомняме ви, че Дойчев и Колев бяха освободени от ареста, тъй като на първата съдебна инстанция магистратите прецениха, че по делото не са събрани достатъчно доказателства за тяхната съпричасност към трафика на трите тона кокаин.

Гледайте повече във видеото.

Репортер: София Стойчева