Задържан по случая е бивш полицай...

30-годишна жена бе убита в автомобила си на паркинг пред хотел в курорта Слънчев бряг в нощта срещу понеделник.

Жертвата - Мария Златанова, била прободена неколкократно с нож. Тя работела като управител на баровете пред хотела.

От скоро имала връзка с 18-годишния Симеон Куминков от Несебър. Около 1 часа след полунощ двамата напуснали баровете, минали през фоайето на хотела и се отправили към паркирания джип на паркинга.

При нападението срещу нея бил ранен и Симеон Куминков, който я придружавал. Той е настанен в отделението по съдова хирургия на бургаската болница. Ранен е в дясното рамо и е със засегната артерия. Животът му е вън от опасност.

Той всъщност управлявал автомобила с варненска регистрация, в който било извършено кървавото престъпление.

Според показанията на младежа, докато Мария се качвала в колата, от близките храсти изскочил непознат мъж и й нанесъл няколко удара с нож. Симеон опитал да я защити, но й той пострадал. Преди да припадне от кръвозагубата, успял да се добере до рецепцията на хотела. Оттам повикали Спешна помощ.

Въпреки бързата намеса на дежурните лекари, 30-годишната жена от Самоков починала.

Колегите й я описват като интелигентен и приветлив човек. Казват, че тя не е споделяла да има някакви сериозни лични проблеми.

В хода на разследването е намерено и оръжието на престъплението.

По-рано от полицията съобщиха, че около 11 часа е задържан млад мъж от Несебър, заподозрян в извършването на престъплението. По неофициална информация причината за убийството е любовен конфликт.

Междувременно стана ясно, че за престъплението е задържан 29-годишен мъж, бивш полицай. Той е уволнен дисциплинарно на 6 август за притежание и разпространение на фалшиви винетни стикери, като срещу него е образувано следствено дело.

Към момента текат разпити на свидетели пред съдия, извършени са претърсвания и изземвания, назначени са експертизи, като събраните данни потвърждават версията за неизяснени междуличностни взаимоотношения и ревност.

Работата по случая продължава.