Кокаинът вероятно е бил на българска наркогрупа, действаща в Испания...


Четирима българия са хванати с 500 килограма кокаин. Те са били с две платноходни ядки в Атлантическия океан. На едната яхта е бил наркотика, другата е трябвало да го вземе и да го откара до испанските брегове.

Операцията е съвместна между испанската полиция и британската служба за сигурност. На този етап българските служби нямат официална информация.
 
Полицията съобщи, че кокаинът вероятно е бил на българска наркогрупа, действаща в Испания. Плавателният съд, превозващ дрогата, първоначално заминал от Испания за Венецуела и бил задържан при завръщането си, на 500 морски мили от Канарските острови. Полицията арестувала двамата души на борда - мъж и жена от български произход.

Други двама наши сънародници били задържани на втората платноходка. Тя била изпратена от наркогрупировката да посрещне първата, да прехвърли на борда си дрогата и да я откара в Испания.

Наркотикът е трябвало да бъде разтоварен в северозападната испанска област Галисия.

В организираната наркогрупа са участвали освен българи, испанци и южноамериканци.

Заловените платноходи са задържани в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще бъдат разпитани трафикантите.

Припомняме ви, че преди по-малко от месец в Испания бе задържан българският кораб „Свети Николай”, на който бяха открити 3 тона кокаин.