Други четирима българи пък са били арестувани в Чехия в обвинения за изготвяне на фалшиви документи

 

Седем души – членове на организирана престъпна група, и девет килограма хероин са задържани късно снощи при операция на ГДБОП в столичния квартал „Овча купел” и на бул. „Тодор Александров”. Това съобщи за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 
Групата била специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини.
 
Наркотиците са открити при обиск на автомобил, паркиран на платен паркинг на столичния булевард. Хероинът бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума. Лидер на групата е криминално проявеният Димитър-Сачмата от Хасково. Той е осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Турция. 
 
Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за пласиране в Западна Европа.
 
Други четирима българи пък са били арестувани в Чехия. Според обвинението те са били част от международна мрежа за изготвяне на фалшиви документи за самоличност. По време на акцията са били разбити четири бази, в които са произвеждани чешки паспорти, лични карти и шофьорски книжки. Документите били предназначени за осигуряване на свободно придвижване в Евросъюза на албански граждани.