Някои роднини от своя страна категорично отрекоха това да е факт

Консулът ни в Мадрид Нели Симеонова се срещна с част от българските моряци, които бяха задържани в Испания заради превозването на над 3 тона наркотик с кораба "Свети Николай". Това е втора среща на дипломатите ни с арестуваните наши сънародници.

Говорителят на външното ни министерство Весела Чернева съобщи, че на практика консулът вече е разговявал с всички задържани българи в затвора "Валдеморо",  които са пожелали да говорят с наш представител.

При международната полицейска акция бяха арестувани 21 българи. Всички са в добро здравословно състояние, имат контакт по между си. Настанени са по двама в килия. С българския консул са обсъдили основно практични въпроси, като телефонни номера, чрез които близките им могат да се свържат с тях, както и заверяване на пълномощни, за да могат роднините им да се разпореждат с делата на задържаните от тяхно име в България.

Близките на част от задържаните, с които успяхме да говорим днес категорично отрекоха това, че могат да говорят с арестуваните. Те научиха от Нова ТВ, че имало телефонен номер, на който да звънят.