Полицай застреля момичето пред дискотека в Ловеч миналата седмица

Доживотна присъда за убиеца на Ивелина Славчева поискаха родителите и близките на момичето. 33-годишният полицай Иво Маринов я застреля със служебното си оръжие, на излизане от дискотека в града миналата събота. 

 
Двамата били приятели във Фейсбук, но след като Ивелина решила да преустанови отношенията си с него, той започнал да й звъни непрестанно по телефона и да я следи с автомобила си, разказват още близките.  
 
Майката на момичето разказа пред камерата ни, че само няколко часа преди инцидента, Ивелина е отишла да се оплаче в полицията. Проверка ще разяснява реакцията на МВР - Ловеч относно сигналите, които е подавала 25-годишната Ивелина Славчева за психически тормоз от полицая Иво Маринов преди да се стигне до разстрела й.
 
В петък срещу събота сутринта Ивелина отива на дискотека. Когато си тръгва, влиза в колата и е убита на паркинга. Простреляна е в главата с осем куршума. Иво е имал интерес към нея година и половина, но тя не е искала да има отношения с него и вероятно това е провокирало агресията му. 
 
Христина е приятелка на Ивелина, седяла е в колата до шофьорското място. 
 
Рени Славчева, майка на убитото момиче, разказа в „Здравей, България”  версията на Христина, която, чувайки изстрелите, първоначално помислила, че това са пиратки. Преди двете момичета да влязат в колата, Иво Маринов заговорил Ивелина, но тя не му е обърнала внимание. Иво е вдигнал пистолет и срещу приятел на жертвата - Александър, който се намирал на метри от мястото на инцидента. 
 
Какво още казаха близките на Ивелина – гледайте във видеото. 
 
Репортер: Вероника Димитрова