За последно детето е било видяно да се качва в светъл микробус близо до дома си в Уелс

Във Великобритания продължава издирването на изчезналото в понеделник 5-годишно момиченце. Полицията е арестувала и разпитва 46-годишен мъж за отвличането на Ейприл Джоунс. За последно детето е било видяно да се качва в светъл микробус.

По непотвърдена информация, за изчезването на Ейприл е задържан 46-годишният местен жител Марк Бриджър. Той е бил арестуван на затворен път край градчето, където живее момиченцето. Заподозреният бил с кола, подобна на тази, в която детето се е качило.

Полицията отказа да коментира каквото и да било с мотива, че става въпрос за криминално разследване.

Стотици доброволци, полицаи, пожарникари и спасители продължават издирването на Ейприл. Претърсен е район в радиус 50 километра от дома й, но от нея няма и следа.

5-годишната Ейприл Джоунс изчезна от площадка близо до дома си в понеделник вечерта. Другите деца разказали, че са я видели да се качва в светъл автомобил. Данните на британското вътрешно министерство сочат, че през 2011-та и 2012-та година в Англия и Уелс са изчезнали 532 деца. Голяма част от тях обаче са били отвлечени от един от двамата си родители.