Екшънът се разигра в Монтана

 

Междусъседска свада заради шумен рожден ден в Монтана завърши със стрелба и трима ранени. Мъж стрелял със своя законно притежаван газов пистолет, който бил преработен да работи със сачми, срещу съседи си и техните гости. 
 
Двете семейства живеят в една къща на различни етажи и с различни входове. В злополучната нощ едното от тях празнувало с роднини и приятели. Според синът на един от простреляните съседът им започнал да стреля, без да бъде провокиран.
 
Според стрелецът Владимир обаче се е случило друго. Около полунощ чул силен трясък от хвърлена саксия към външната му врата.
 
„Излязох да вида какво става и сигнализирах в полицията. Те се нахвърлиха със заплахи и казаха, че са дошли да ме убиват. Ще ме изкормят, ще ми отрежат главата. След сигнала се покатериха по мрежата, за да влязат в двора. Аз успях да се поместя, когато хвърлиха втората саксия. Уплаших се и гръмнах във въздуха, за да ги сплаша. И те казаха: „А, газов пистолет, сега ще го убием с него” и нахълтаха. Аз вече се бях обадил в полицията и ги разгоних и това е… и се прибрах”, разказва Владимир.
 
Резултатът обаче е трима ранени и откарани в болницата. Опасност за живота им няма.
 
Пред камерата на „Здравей, България” Владимир разказа, че проблемите между него и съседите му са от години. Етажът от къщата, на който живее, е бил собственост на роднина на пострадалите. Откакто го закупил преди три години, той и семейството му били подложени на непрестанен тормоз.  
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Биляна Борисова