Тя си присвоила чужд апартамент чрез обещания за енергийни помощи

Десетки възрастни хора от няколко пловдивски села станаха жертва на дръзка измама.


40-годишна жена, представяща се за служител на Агенцията за социално подпомагане, успя да прибере спестяванията им срещу лъжливи обещания за енергийни помощи за отопление през зимата и по-високи пенсии. В съда мнимата служителка не се призна за виновна.


„Влиза при майка ми и се представя за социален работник. Почва да й обещава, че всичко каквото трябва ще й осигури - социални услуги, обслужване, медикаменти, да ходи по поликлиники, ще й извади документите за социални домове и т.н. И й смъква 7000 лева на майка ми. И просто изчезва. Всичко е толкова фалшиво, че нямам думи”, разказва Иван Джукелов.


Мнимата социална служителка дори продала апартамента на тази жена. Накарала я да подпише фалшив документ за получаване на социални помощи, който впоследствие се оказал договор за продажба на жилището й.


На някои от потърпевшите обещала и лесни кредити. От съседката на тази жена взела 189 лева за бързо отпускане на заем.


Даниела Бунева, прокурор от Районна прокуратура Пловдив, заяви, че същата жена има „още три висящи дела за грабеж, пак стари хора, които е приспивала, упоявала ги е. След това е извършвала кражби на имуществото им. Има за още една кражба, която е с влязла в сила присъда и тези тук измами”.


Ако по това дело бъде призната за виновна от съда, може да получи до 10 години затвор.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Благой Бекриев