Тази нощ почина бившият военен, който откри огън в дома на семейство роми

Четирима убити за запалена гумаЖертвите на снощната кървава драма в столичния квартал „Димитър Миленков” са вече четири. Тази сутрин във Военно-медицинска академия е починала жената, която постъпи с огнестрелна рана в главата, а през нощта издъхна 67-годишният бивш военен, който откри стрелба в дома на свои съседи, а след това се простреля.

 

Стрелба пред очите на децаВчера Иван Калуков нахлул в къщата на ромите, докато вечеряли и открил огън по тях. Мъжът бил афектиран от това, че те запалили гуми пред дома му за Сирни заговезни предния ден. На Поклади по традиция се прескача огън.

 

На място е убит 26-годишният Кирил. Още трима са ранени – две жени, на 28 и на 56 години, и мъж на 22 години. Пострадалите са откарани в болница с опасност за живота.

 

По-късно в понеделник почина 28-годишната сестра на убития – Веска, майка на три деца. В тежко състояние, простреляна в главата, в болница е откарана тяхната майка Елена, която издъхна тази сутрин.Ромите искат мъст

 

През цялата нощ в квартала, в който се разигра кървавата драма, имаше засилено полицейско присъствие. Ромите искат да отмъстят за убийствата. Роднини на избитото семейство от Самоков вече са пристигнали в кв. „Димитър Миленков”. В същото време близките на стрелеца Иван вече са се изнесли, за да не пострадат.

 

Късно снощи се чуха заплахи, че роднините на жертвите ще търсят отмъщение и ще запалят къщата на 67-годишния Иван. Кметът на район Искър призова до саморазправа да не се стига. Преди около час обаче жители от квартала блокираха мост и спряха движението.

 

Повече за междусъседския скандал, прераснал в трагедия гледайте във видеото.