Във втората част от поредицата ще се запознаем с най-страховития от всички дракони

След световната си премиера вторият филм от поредицата „Хобит” идва у нас утре. Първата част – „Неочакваното пътешествие” на Билбо Бегинс се нареди на 16 място в боксофис класацията на всички времена с приходи от над 1 милиард долара. Ексклузивно за Нова телевизия звездите в лентата разкриха някои моменти от кинопродукцията „Пущинакът на Смог”.


Преди година неочакваното пътешествие на Билбо Бегинс ни загатна за един мистичен свят, подвластен на магьосници и страшни зверове. Целта на Плания Хобит е да върне отнетия дом на джуджетата – царството „Еребор”, погребано в мрак от зъл дракон.


„Пущинакът на Смог” е още една доза от необятния свят на британския писател Джон Толкин. Пътят до Самотната планина е осеян с непрогледни гори. Там бродят зверове убийци, които и най-развинтеното въобръжение може да пресъздаде. В тази опасна територия на Средната земя оцеляват елфите. Геният на режисьора ни среща с една фатална жена, придала на продукцията романтичен оттенък.


Още по-надълбоко в пущинака се озоваваме край брега на едно езеро и град в сянката на злото. За наследника на трона в Еребор – Торин Дъбощит - настъпва моментът на истината. След векове в изгнание някогашните владетели на Самотната планина са на път да си върнат откраднатия дом.


Във втората част от поредицата ще се запознаем с най-страховития от всички дракони. Същество, обладано от алчност за злато и заграбило всички богатства на Еребор.
Само след година светът ще види и финала на заплетената приказка.


Повече по темата гледайте във видеото.