Във филма „Пущинакът на Смог” злият звяр е пресъздаден от Бенедикт Къмбърбач

Към дебрите на киното. Ще ви запознаем с един емблематичен герой във втория филм от поредицата „Хобит” и неговите богатства. Свирепият дракон Смог великолепни е най-богатият приказен герой, според класацията на „Форбс”.


Богатството му се изчислява на 62 милиарда долара. Приказното съкровище от книгите на Джон Толкин е заровено в самотната планина. С пазителя на несметните богатства ще ни срещне отблизо Николай Василковски.


Дълбоко в скалите на Еребор са скрити планини от злато. Несметно богатство, събирано векове наред от трудолюбивата армия на джуджетата. През 28 век от Третата епоха блясъкът на Самотната планина е засенчен от исполинската сянка на злия дракон. Съществото безмилостно унищожава мирното градче Дейл и разбива покоя на могъщото кралство под планината. Джуджетата са прокудени да скитат с години из Средната земя.


Надеждата Еребор да върне своя някогашен блясък е в ръцете на няколко джуджета, един магьосник, хобитът Билбо Бегинс и наследника на трона в Еребор. Алчен за злато ли е Торин Дъбощит разказва от първо лице актьорът, който стои зад приказния герой.


Торин и неговите сподвижници трябва да се преборят с един от последните велики дракони в света на писателя Джон Толкин. Във филма „Пущинакът на Смог” злият звяр е пресъздаден от Бенедикт Къмбърбач, познат от продукцията на BBC „Шерлок Холмс”. Месеци наред актьорът следи движенията на влечугите в Лондонския зоопарк, за да пресъздаде точно образа на дракона Смог.


Той впечатлява с две неща – с интелекта и с размерите си. Главата му е голяма колкото автобус, а в устата му може да влезе човек.


Моделът на животното се ражда в главата на режисьора и аниматорите от студиото „Вета Диджитал”. Всяко движение и мимика на Къмбърбач са уловени от сензори и вкарани в анимацията на дракона.


До гибелта на Смог Великолепни обаче има много време. Преди това той се кани да изпепели града край мрачното езеро. Там се пази единственото оръжие, което е способно да го унищожи.


Повече по темата гледайте във видеото.