Мъжът смята, че по този начин ще защити идеята за мир и разбирателство между народите

26-годишен италианец си постави амбициозната задача да обиколи света пеша. Мъжът смята, че по този начин ще защити идеята за мир и разбирателство между народите. Матия Миралио в момента прекосява и България, а днес стигна и до Пловдив. 

 

Срещаме го на една от улиците в Пловдив. Запътил се е към края на града, за да тръгне по международния път за Турция.

 

"Исках да променя живота си и понеже много обичам да ходя, това пътуване промени живота ми. Чрез него искам да изпратя послание към света – хората да бъдат спокойни и да се радват на живота. Това е главното”, споделя Матия.

 

Италианецът ще обиколи света, бутайки единствено детската количка, която е преправил на ремарке. В него е събрал цяло кухненско обзавеждане, спален чувал, лекарства и малко дрехи.

 

"Аз мога да спя в палатката си навсякъде. Когато времето е лошо, отсядам в хостели. Гледам да са евтини с цел икономия. За нощувка мога да си позволя между 10 и 20 евро. Готвя си сам, имам принадлежностите за това”, разказва още Матия.

 

От Италия до тук е изминал 1700 км. До края на пътуването трябва да извърви пеша още 50 000 км. Маттия, който е барман по професия, пресмята, че обиколката на света ще му струва около 30 000 евро. Смята да опише пътуването си в книга и вече има впечатления от Загреб, където откраднали паспорта му.

 

"След България заминавам за Турция. После през Иран, Армения, Индия, Тайланд – и така чак до Австралия, Южна Америка и Африка”, описа маршрута си италианецът.

 

След 10 дни ще е в Истанбул. Там ще го чакат родителите и приятелката му, за която смята да се ожени след 5 години, когато приключи обиколката му на света.

 

Репортер: Благой Бекриев