Компютърният образ изпълнява песни, композирани от феновете

 

В Япония всички са полудели по виртуална попзвезда, която изнася концерти и в САЩ.

 

Компютърният образ Хацуне Мику изпълнява песни, композирани от феновете. Тя прилича на 16-годишно момиче, пее и танцува, разговаря с публиката, която пълни стадиони, за да я види. Миналата седмица виртуалната попзвезда е пяла в зала в Манхатън.  

 

Музиката и образът й вече са толкова популярни, че билетите за турнето й са разпродадени. Феновете й я посрещат като истинска звезда. В репертоара й има над 100 000 песни. Клиповете й в YouTube са над 170 000. Хацуне Мику е пяла дори с Лейди Гага на една сцена. Името Хацуне Мику означава "първият звук от бъдещето".

 

В началото на годината холограма на Майкъл Джексън бе прожектирана на церемонията за наградите на „Билборд” в Лас Вегас. Образът на покойния певец пя и танцува досущ като него. Явно това ще е бъдещето. Големите звезди вече няма да губят сили и време да правят турнета, а ще се клонират на няколко сцени по света, чрез свой холограмен образ. Всъщност това едва ли някога ще ни се хареса. Май на подобни технологии само японците си се радват.