Това стана на пищна церемония в изложбения комплекс „Шрайн” в Лос Анджелис

 

На пищна церемония снощи в изложбения комплекс „Шрайн” в Лос Анджелис бяха раздадени наградите на гилдията на актьорите. Най-престижното отличие отиде при изпълнителите от филма „Бърдмен”.

 

Най-престижната номинация на Гилдията на актьорите е за „Най-добър актьорски състав”. Тази година борбата в тази категория беше между „Бърдмен”, „Юношество”, „Хотел „Гранд Будапеща", „Игра на имитиране" и „Теория на всичко". Големият победител се оказа „Бърдмен” на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту.

 

„Благодаря ви, това е много вълнуващо. Това наистина е най-отборният спорт. Тези хора са невероятни. Всеки път, когато се обърна, попадам на някой страхотен актьор”, заяви Майкъл Кийтън.

 

Наградата в категорията "Най-добър изпълнител на главна женска роля" отиде при Джулиан Мур за работата ѝ във филма „Все още Алис”.

 

Отличието за най-добър изпълнител при мъжете отиде при Еди Редмейн за ролята му в „Теория на всичко". Във филма Еди Редмейн се превъплъщава в ролята на учен, болен от тежка форма на склероза.

 

„Бих искал да посветя тази награда на хората по света, които са загубили живота си заради тази жестока болест. Готвейки се да изиграя Стивън, се срещнах с много хора, борещи се с този вид склероза, и със семействата им, които ги подкрепят. Невероятно съм им благодарен”, заяви актьорът Еди Редмейн.

 

Наградите на гилдията на актьорите са показателни за разпределението на отличията за финалното раздаване на Американската академия за филмови изкуства. Церемонията по връчване на Оскарите ще се проведе на 22 февруари.