Австралийските власти искат наказание за актьора, защото внесъл в страната незаконно домашните си любимци

Холивудската звезда Джони Деп е заплашен от 10-годишна ефективна присъда или максимална глоба в размер на 340 000 долара заради това, че незаконно внесъл в Австралия двата си йоркширски териера, съобщи в. "Сидни морнинг хералд".

 

Пилотът на актьора пък може да прекара зад решетките до две години за съучастничество

 

Министерството на селското стопанство на Австралия продължава да се занимава с разследването на случая. На изслушване в комисията било заявено, че четириногите Бу и Пистъл не са единствените животни, които напоследък пребивават незаконно в Австралия.

 

В края на месец април Джони Деп, който пътуваше с частния си самолет, взе Бу и Пистъл със себе си в Австралия. При пристигането си в страната обаче той не е обявил пред властите, че води със себе си домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед.

 

След като научи за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на холивудския актьор - през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани. Така Бу и Пистъл отлетяха със самолет за САЩ по най-бързия начин.

 

Джони Деп е в Австралия за снимките на петата част на филма "Карибски пирати".