На 18-годишните Александър и Патрик са повдигнати обвинения за опит за убийство

Александър Донов и Патрик Първев, които пребиха 3-годишния Христо, са снимали гаврата с телефоните си. 

Още по темата


Прокуратурата обвини в опит за убийство двете 18-годишни момчета, които трябвало да се грижат за детето.  Състоянието на момченцето остава тежко.  Детето е на апаратно дишане, а лекарите се опитват да спасят живота му.

 

Майката на Христо Невена Велинска днес отново дойде в „Пирогов”, за да види сина си.  На нея й предстои и друга борба – да запази правата си над малкия Христо. Музикантката вече се е свързала с адвокат, разказаха нейните приятели.

 

 

Всички те смятат, че Невена е била подведена от Александър Донов. „Доколкото разбрах момчетата живеят в съседен блок, тя е познавала родителите им, имала е добри впечатления, общували са известно време. Детето е почнало да пита къде е Сашко, тоест той умишлено се е държал много добре с нея, за да я подведе”, коментира Росен.

 

От разследващи научихме, че Александър и Патрик са снимали клипове как малтретират Христо. Разбрахме, че и двамата са имали проблеми както вкъщи, така и в училище. И двамата са навършили пълнолетие само преди няколко месеца.

 

Майката на Патрик Вера Йорданова не пожела да разговаря с екип на Нова.Съседка обаче разказа, че момчето се е имало сериозни спорове с майка си и от апартамента са се чували викове и крясъци. От профила на Патрик Първов във Фейсбук става ясно, че момчето споделя много снимки, клипове и призиви с  националистическа идеология, а приятелят му Александър Донов е неотлъчно до него.

 

Защо и как Патрик се е озовал в дома на Невена Велинска все още никой не знае. Баща му Светлозар обясни, че Александър трябвало да гледа малкия Христо сам, а приятелите на Невена са постоянно пред „Пирогов”, с надеждата да чуят добра новина за състоянието на детето. Очаква се утре Софийският градски съд да реши дали Александър и Патрик ще останат за постоянно в ареста.