Прокуратурата иска най-тежката мярка за Цветелин Цветанов

Специализираният съд решава дали да остави в ареста задържаните при акцията за ДАИ. Сред тях е изпълнителният директор на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. Прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение за него и останалите арестувани шестима души. 

Още по темата

 

Всичките са обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи.

 

Припомняме, че след проведената спецакция на територията на 12 града в страната, Специализираната прокуратура привлече 9 души като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на длъжностни престъпления и искане и получаване на подкупи.

 

Седем от обвинените бяха задържани за 72 часа, а двама пуснати с парична гаранция в размер на по 5 000 лв. Групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година.

 

Общата сума, открита в домовете им, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от този на тъста му в Долни Дъбник - 401 900 лв. Следващата седмица предстои по случая да бъде разпитан транспортният министър Ивайло Московски.

 

Видео: БГНЕС