"Радвам се, че някои филми бяха успешни", казва актьорът

По повод излизането на екран на най-новия филм с негово участие, 55-годишният британски актьор Хю Грант, който се радва на световна слава и световни приходи, признава, че въпреки всичко продължава да има панически атаки.

Грант, който проби на големия екран с „Четири сватби и едно погребение” (1994), в момента е един от най-скъпо платените актьори в Холивуд, информира "Франс прес". Неговите 25 филма са донесли общо над 2 милиарда приходи, но не изглежда, че това го кара да се чувства особено значим.

По темата

„Радвам се, че някои филми бяха успешни и се харесаха на хората”, казва Грант.

Грант признава, че „си умрял от страх”, щом бил избран от режисьора Стивън Фриърс да партнира на Мерил Стрийп в най-новия му филм "Florence Foster Jenkins" – трогателна и весела биографична история за жена музикален инвалид, която иска да е оперна певица.

Повече от 30 години след дебюта си, Грант все още се бори със сценична треска, която се опитва да удържа със сутрешни кросове и успокоителни. Една от сцените във филма трябвало да се повтори на два пъти, защото Грант бил обхванат от паническа атака.

Актьорът обаче смята, че проблемът му е свързан само с камерата и заснемането на близки планове и би било чудесно „да се размотава по театралната сцена”.

Затова, след снимки обикновено се прибира малко натъжен, не скрива Грант. Според него на репетиции и при общите планове нещата в киното изглеждат съвсем различно, а при близките планове изпълнителят се стяга и резултатът не е този, който очаква.