Студенти организират протест в подкрепа на проф. Соня Докова

Професорката, която написа тройки на студенти с празни изпитни листове, подаде оставка след репортажа на NOVA. Междувременно в социалните мрежи се организира протест в нейна подкрепа. 

Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие професор Соня Докова предизвика вълна от критики, след като се разба, че по време на изпит е предложила да пише "Среден 3" на студентите, предали празни изпитни листове. 

По темата

"Радвам се, че имаше толкова бърза реакция от нашия университет. Длъжни сме да кажем истината за това, което се е случило", коментира студентката от УНСС Ангелина Георгиева, която е била на изпита.

"В този случай няма победители. И двете страни са загубили по някакъв начин", допълни Кезим Медев. 

Студентите са написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно. 

Проф. Докова е преподавател с 40-годишен опит и ръководител на Катедра "Регионално развитие" в УНСС. 

"Името на професора в този университет се споменава с уважение и респект. Тя е много точна при даването на оценки. Няма да допуснем тя да си тръгне просто така", заяви третокурсникът Хюсеин, който организира протеста в подкрепа на преподавателката. 

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 2” въз основа на техния текущ контрол, но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.