Полицията издирва 16-годишен шофьор без книжка

16-годишно момче без книжка блъсна четирима души в района на Триград и избяга. Тийнейджърът е обявен за общодържавно издирване, а ранените, сред които и две деца, са настанени в болницата в Смолян. 

По темата

Малко преди полунощ седем туристи се връщали от вечеря в близка хижа. Вървели пеша към Триград. На пътя ги връхлетял лек автомобил. Пострадали четирима - две деца и двама възрастни.

6-годишно момиченце е с комоцио, а майка му е със спукана тазова кост. След като блъснал хората, шофьорът избягал. Хукнал към близката гора. Изоставил автомобила си и мобилния си телефон. В колата оставил и 16-годишната си приятелка. 

16-годишният Кристиан Младенов не е имал шофьорска книжа, а колата била на баща му, съобщиха от полицията в Смолян. "Момчето е ученик. Живее в София, но дошъл на гости при баба си и дядо си в Триград", съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Смолян Цветелина Черкезова. 

Няма опасност за живота на пострадалите. По случая прокуратурата в Девин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.