Наркотикът и мъжете били пропуснати от турските власти на влизане в България

51 килограма хероин за над 2 милиона лева хванаха граничарите на пункт "Лесово".  Двама турски граждани и двама иракчани са с повдигнати обвинения.  Четиримата са в ареста и ако бъдат признат иза виновни могат да отидат в затвора за до 20 години и да бъдат глобени между  200 000 до 300 000 лв.

Арестуваха петима българи за трафик на хероин в Испания

Наркотикът и мъжете били пропуснати от турските власти на влизане в България. Не са били открити и при проверката от нашите гранични полицаи. 

Българин получи 14 години от британски съд за трафик на хероин

При щателната митническа инспекция обаче служителите се натъкват първо на двамата иракчани, привързани с ремъци към осите на камиона, точно до резервната гума. Там са открити и два черни сака, пълни със 100 пакета, всеки с по 500 грама хероин. 

ДРОГА ЗА НАД 70 МЛН. ЛВ.: Митниците отчитат ръст в наркотрафика

Двама българи са задържани на кораб с 18 тона хашиш

 По документи камионът е пътувал за Румъния. За разлика от случаите, когато наркотиците бяха добре опаковани в консервни кутии и фаянсови плочки, този път от Агенция "Митници" предполагат, че част от хероинът е предназначен и за българския пазар, а качеството му е високо.

По данни до този момент общата стойност на наркотика е над 2 милиона лева, но тъй като честотата на съдържанието на активното вещество е много висока напълно възможно е стойността да надхвърли 4 000 000 лв.

Общо три товарни камиона са конфискувани през последните дни на ГКПП "Лесово". Освен този, в който са открити наркотици - има и други два, в които са открити около килограм златни накити и 1,2 кг тютюн за наргиле.

Репортер: Димитър Иванов 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.