Той разчита на 38 милиарда приходи и залага 1% бюджетен дефицит

Бюджет 2018 влезе в пленарна зала. Депутатите решават в какви рамки ще трябва да се побере държавната хазна. Според опозицията това е бюджет на застоя и закърпва проблемите на парче. Властта обаче чете нещата по друг начин. Държавата се развивала възходящо и трябвало да се простираме според чергата.

Бюджет 2018 ще разчита на 38 милиарда приходи и залага 1% бюджетен дефицит. Очакванията са за по-ниска безработица догодина – 6,2%, инфлация от 1,4% и икономиката да порасне до поне 3,9%.

БЮДЖЕТ 2018: Повече пари за здраве и осигуряване, данъците – без промяна

100 милиона лева ще получи отбраната - специално за заплати на военните. По-високи възнаграждения на полицаите също са предвидени в бюджета за догодина. МВР ще получи за заплати 55 милиона лева.

Вдигат парите за майчинство в бюджета на общественото осигуряване за 2018 г.

Хазната ще отдели пари и за учителите - 330 милиона лева отгоре ще отидат за заплати и за подкрепа на професионалните училища.

Плащаме в брой до 5000 лв.

Междувременно стана ясно, че готвеният от БСП вот на недоверие окончателно загуби шансовете си за успех. Причината е нов завой в политиката на партия ВОЛЯ, която отказа да подкрепи искането за оставка на кабинета. За да е успешен вотът, са нужни 121 гласа на депутати, но БСП и ДПС заедно ги нямат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.