Повечето жени на церемонията бяха облечени в черно

Световният кино елит се събра в Лондон за церемонията за наградите на Британската академия за кино и телевизия  (БАФТА). Въпреки че основният фаворит, с най-много номинации беше "Формата на водата", големият победител се оказа "Три билборда извън града". 

190 актриси подписаха писмо срещу сексуалните посегателства

От общо 9 номинации филмът на режисьора Мартин Макдона беше отличен с пет награди БАФТА. Сред тях – за най-добър филм и за най-добра актриса - Франсис Макдорманд. Филмът разказва историята на майка, която търси справедливост след смъртта на дъщеря си.

Ема Уотсън дари 1 млн. паунда срещу сексуалното насилие

Мексиканецът Гийермо дел Торо спечели наградата за най-добър режисьор за филма "Формата на водата", който водеше с най-много номинации. Гари Олдман получи приза за най-добър актьор за ролята на Уинстън Чърчил във филма "Най-мрачният час".

Повечето жени на церемонията бяха облечени в черно в израз на солидарност с пострадалите от сексуален тормоз и дискриминация.

Както се очакваше, повечето жени на церемонията дойдоха облечени в черно. Това беше техният начин да изразят солидарност с пострадалите от сексуален тормоз и дискриминация. Някои от звездите все пак бяха предпочели да не се съобразяват с кампанията, както отличената за най-добра женска роля Франсис Макдорманд.

Почетни гости бяха принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кеймбридж, която бе облечена с тъмнозелена рокля с черен колан. Призивът за черни тоалети я постави в деликатно положение, тъй като кралското семейство се стреми да не изразява политически позиции.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.