Парите са предназначени за нуждите на неотдавна създаден благотворителен фонд

Британската актриса Ема Уотсън дарява 1 милион паунда за нуждите на неотдавна създаден благотворителен фонд, който ще се занимава с подкрепа на жени, пострадали от сексуално насилие.

НЮ ЙОРК СРЕЩУ УАЙНСТИЙН: Внесоха съдебен иск заради сексуален тормоз

Новата благотворителна организация се нарича „Фонд за справедливост и равенство“ (The Justice and Equality Fund).

Ума Търман също обвини Харви Уайнстийн в сексуални посегателства

Учредена е от жени, работещи за британската развлекателна индустрия. Целта им е да съберат 2 милиона паунда, за да водят борба със сексуалния тормоз и дискриминацията по полов признак. Сънародникът на Уотсън Том Хидълстон и актрисата Кайра Найтли също се включиха във фонда с по 10 хиляди паунда.

Обвиненията в сексуално насилие – истина или трамплин към славата?

БГНЕС припомня, че 200 известни британски актриси, сред които Кейт Уинслен, Емили Кларк и Джоди Уитакър, са сред подписалите петиция с искане за прекратяване на сексуалния тормоз към жените.

Копърфийлд обвинен в сексуално посегателство срещу непълнолетна

На фона на скандалите с обвинения в сексуален тормоз в САЩ придоби популярност онлайн движението срещу сексуалното насилие, чиито участници се обединиха под хаштага #MeToo ("Аз също"). Движението бе подкрепено от работещите в американската киноиндустрия, телевизията и театъра, обединени под името Time's Up ("Дойде време“). Сред тях са актрисите от Холивуд Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Кери Уошингтън и много други.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.