Американското общество е болно на тема политкоректност, заяви журналистът Георги Неделчев

Изгодно за много хора е да използват темата със сексуалното насилие като трамплин в кариерата си. Това коментира в ефира на NOVA журналистът Георги Неделчев.

Съдят Марая Кери за сексуален тормоз

„В самата вълна на протести и съпричастност няма нищо лошо. По-пикантно и по-изгодно е за много медии, а и за много хора, да си направят допълнителен трамплин за кариерата си, като се възползват от това”, заяви Неделчев.

„Не се учудвам, че толкова много хора, понякога дори изкуствено драматизират някакъв проблем, за да извлекат дивидент”, добави журналистът.

И син на известен актьор обвини Спейси в сексуално посегателство

Според него това изобщо не значи, че съгрешилите трябва да бъдат оневинявани.

„Изобщо не съжалявам Кевин Спейси”, заяви Неделчев. 

Но според него американското общество е болно на тема политкоректност и без милост ще принесе в жертва някои от най-големите си звезди, само и само да запази тази си репутация.

Кои са жертвите на продуцента Харви Уайнстийн (ГАЛЕРИЯ)

„Интересно е, че това се случва по време на президентството на Доналд Тръмп. Любителите на конспирациите могат да заподозрат и неговата "дълга ръка". Едва ли не Харви Уайнстийн, който подкрепяше Хилари Клинтън и снимаше филми, които засягат интересите на Доналд Тръмп, е бил избран за черна овца от някакви задкулисни кръгове”, коментира Георги Неделчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.