Пътната обстановка в страната - усложнена

Отново затвориха магистрала „Тракия” в района на Бургас. Причината е обилният снеговалеж в региона и невъзможността пътят да бъде почистен.

С КОЛА ПРЕЗ ЗИМАТА: Безопасно шофиране на заснежен път

Магистрала „Тракия” е затворена и от Зимница до Карнобат за всички МПС. Старият път от София през Петолъчката, Карнобат и Айтос е затворен за автомобили над 12 тона. Пътят Руен-Айтос също е затворен за камиони. В Бургаския регион затворен за всички е участъкът Изворище-Миролюбово-Каблешково.

Бурното море погълна плажове, кораб и временни обекти

Автомагистрала „Хемус” беше затворена в участъка от Шумен до Варна за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Временно се ограничава движението в едната лента по пътя Ботевград – магистрала "Хемус" заради аварирал тир. „Пътна полиция” регулира движението.

Сибирски студ скова цяла Европа

Ришкият проход е затворен за автомобили над 12 тона. През прохода Печинско е забранено движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Проходът Рожен е забранен за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

СНЕЖНО БЕДСТВИЕ: Затворени училища и откъснати села (ОБЗОР)

Тежка е пътната обстановка в Русенско. ГКПП „Дунав мост” беше затворен снощи от румънска страна за тежкотоварни автомобили. Образували са се опашки. Пътят Русе-Силистра отново е в тежко състояние. Изцяло затворени са за движение пътят Русе-Разград-Шумен, както и Дюлинският проход. Ограничава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки по пътя Русе-Бяла.

Десетки села в Южна България са без ток

Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Самоков-Дупница и по пътя Самоков-Ихтиман. От АПИ призовават шофьорите на леките автомобили по двата пътни участъка да се движат подготвени за зимни условия.

Във Варненско, Добричко и в Русенско, както и в десетки други населени места в страната, е обявена дървена ваканция заради тежката пътна обстановка.  

Репортери: Цеца Алексова, Искра Урумова, Мартин Георгиев

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.