Във фестивала ще вземат участие едни от най-големите имена в рок музиката

Трескава подготовка кипи на Гребната база в Пловдив. Причината – фестивалът "Hills оf Rock", който започва в петък и ще продължи до неделя.

Организаторите очакват тази година събитието да бъде посетено от 60 000 души.

Още от понеделник започна изграждането на сцените на фестивала и специалните зони за артистите – гримьорни, кетъринг, офиси и други. За реализирането на събитието работи екип от повече от 600 души. Основната сцена, на която ще свирят хедлайнерите Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden, пристигна специално от Унгария. Тя е с внушителни размери и ще бъде оборудвана с изключително модерна звукова и светлинна апаратура.

Iron Maiden със специален концерт в рамките на Hills of Rock 2018

„На фестивала ще свирят повече от 50 групи, разпределени на три сцени. На главната ще бъдат основните изпълнители. Фестивалът ще е денонощен”, каза в „Здравей, България” Асен Якимов, един от организаторите на "Hills оf Rock".

Сцената ще разполага с огромни екрани, което ще позволи на хората и от по-далечно разстояние да следят шоуто. Всички групи са се настроили да поднесат на българската публика най-доброто, на което са способни. В тазгодишното издание на „Hills of Rock” на три сцени ще вземат участие 55 артисти от Европа, Америка и Балканите.

Judas Priest ще правят компания на Iron Maiden на Hills of Rock 2018

По време на фестивалните дни входовете на Гребната база ще бъдат отворени от 16.30 часа. Билети могат да бъдат закупени и на място. В специално обособена къмпинг зона 500 фена ще имат възможност да разположат своите палатки.

През трите дни на „Hills of Rock” се затваря за движение западното платно на бул. "Копривщица" в участъка между кръстовищата с бул. "Шести септември" и бул. "Марица-юг".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.