Мъжът е обвинен в убийството на приятелката си и общото им дете

Викторио Александров остава за постоянно в ареста. Това реши Апелативният съд в София. Мъжът е обвинен в убийството на приятелката си и общото им дете.

ПРЕД NOVA: Говорят лекарите, помогнали на Викторио и детето му (ВИДЕО)

Той и защитникът му опитаха да убедят съда, че по време на убийството е бил невменяем и не е осъзнавал действията си. Викторио за пореден път подчерта, че не си спомня дали е извършил убийството и какво точно се е случило.

Марковски с прогноза: Викторио Александров ще получи 30 г. затвор

Снимка: Булфото

Съдът обаче сметна, че доказателства за такава невменяемост няма. Лекарите, които са го прегледали, са казали, че здравословното му състояние позволява да остане в ареста, а данни за някакви психически отклонения до момента няма.

РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ТРАГЕДИЯТА: Викторио Александров твърди, че не помни нищо

И оръжието на убийството, и свидетелските показания говорят, че именно Викторио Александров е отнел умишлено живота на жената, с която е живеел, и на собственото си дете. Затова съдът реши, че трябва да остане за постоянно в ареста.

Близките на Дарина и родителите на Викторио за двойното убийство (ВИДЕО)

Предстои да бъде назначена експертиза за това дали психическото му състояние е било стабилно, дали е действал под афект и дали е бил напълно вменяем по време на убийството. Резултатите от нея ще станат ясни, когато делото започне по същество.  

Снимка: Булфото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.