В опаковка от шоколад от известна марка са намерени и 55 000 евро

Над 2 кг златни изделия и 55 000 евро задържаха митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика Югозападна" на ГД МРР в Агенция "Митници" при проверка на лек автомобил, преминаващ през МП Калотина, съобщиха от Агенция „Митници”.

Хванаха контрабандни златни накити за над 100 000 лв.

На 06.02.2019 г на митническия пункт пристига лек автомобил, пътуващ от Западна Европа през Сърбия и България към Турция. В него пътуват мъж и жена - австрийски граждани, които твърдят, че не пренасят нищо, подлежащо не деклариране. При проверка на автомобила, скрити между хранителни продукти, митническите служители откриват златни изделия - гривни, колиета, накитни пендари, с общо тегло 2,114 килограма, на стойност 159 582 лв. В опаковка от шоколад от известна марка са намерени и 55 000 евро. Образувано е бързо производство по описа на отдел "МРР Югозападна", под наблюдението на Районна прокуратура Сливница.

Хванаха близо 1 тон нелегален тютюн за наргиле край "Дунав мост 2"

Сключено е споразумение, одобрено от съда на 08.02.2019 г., с което на подсъдимия Г.К. е наложено наказание „глоба“ в размер 53 430,54 лева, представляваща 1/5 от общата стойност на предмета на престъплението. Останалата сума и изделията от злато са върнати на чуждия гражданин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес