В понеделник обявената карантина предизвика известно напрежение и смут в града

Състоянието на двамата пациенти, заразени с  коронавирус в Плевен, продължава да бъде стабилно. В добро здраве е и медицинският персонал, който е поставен под карантина в Университетската болница.

Далеч по-спокойно започна деня в Университетската болница Плевен, за разлика от предния ден, когато обявената карантина предизвика известно напрежение и смут. Хората, които не бяха спешни, бяха връщани. Имаше противоречиви инструкции към пациенти със злокачествени заболявания. Не беше ясно и как ще работи ТЕЛК.

По- рано бяха взети проби от италиански работници, пристигнали в града преди около 2 седмици. Местните власти казват, че те нямат симптоми или оплаквания.

Изследват повторно 8 проби за коронавирус от Плевен и Габрово

„И вчера си позволих да прогнозирам, че мерките няма да сработят перфектно. Както виждате днес е спокойно и нещата ще се успокоят”, обясни кметът на града Георг Спартански. Той не се е месил във вътрешната работа на държавната болница.

 

 

КОРОНАВИРУС И В БЪЛГАРИЯ: Изследват съмнителни случаи в цялата страна (ОБЗОР)

„Не мисля, че има разлика в плевенския живот. Хората отиват по ежедневните си дела. От вчера не работят яслите и детските градини. Предприети са мерките, които заповядах за дезинфекция на общинските служби,звена, предприятия, които работят с граждани”, обясни той.

COVID-19 В ПЛЕВЕН: При единия от болните вирусът е открит при рутинен тест

„Утре завършва националната грипна ваканция за областите. Аз мога да дам до три неучебни дни в рамките на една учебна година. Трябва национално решение по въпроса”, заяви Спартански.

„Населението се безпокои  за италианците,които работят в Плевен,но искам да успокоя всички, че те не са без контрол. Още при преминаване на границата са преминали през термокамери, граничен здравен контрол. Не са дали отклонение от здравословното състояние”, обясни д-р Николай Деков от РЗИ – Плевен.