Човекът успял да спести 640 лева и на драго сърце ги предоставил за медикаменти

Дядо от дом за социални грижи в Мездра дари цялата си пенсия на местната болница. Човекът успял да спести 640 лева и на драго сърце ги предоставил за медикаменти и консумативи в лечебното заведение, което изпитва сериозни трудности в условията на пандемия.

ЗАРАЗНО ДОБРО: Още един пенсионер дари пенсията си (ВИДЕО)

Веселин Соколов скоро бил в мездренската болница и видял с очите си как медиците се грижат за него, но изпитват затруднения, които той иска поне частично да компенсира с последната си пенсия в размер на 640 лева. Казва, че няма да се лиши от нищо заради дарението, защото в дома си има всичко, което му е нужно.

73-годишна жена от Лъки дари пенсията си за борба с коронавируса

Иначе всички хора в Мездра знаят, че лечебното заведение има проблеми и приветстват решението на възрастния човек да дари. 

86-годишна дари пенсията си на УМБАЛ-Пловдив

Дядо Веско е дал и конкретно име на своята дарителска кампания.

Жена дари пенсията си на болницата в Смолян

"Кръстил съм я „Смърт на на тоя Ковид!", споделя той. Но напук на страха от случващото се, остава оптимист, че ще оцелеем и ще се преборим заедно. Затова е готов в името на каузата да даде и следващата си пенсия.

Защо 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих? (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.