Всяка стъпка коства много на Румяна Георгиева

Рехабилитацията със специалното устройство локомат вече е достъпна и в България. Уредът е сред най- високотехнологичните, а много пациенти бяха принудени да пътуват в чужбина, за да се възползват от него. Всяка стъпка коства много на Румяна Георгиева. Тя е с детска церебрална парализа, но мечтата й да ходи, е по-силна от всичко. „Мечтая един ден да ходя без чужда помощ, да се развивам, да съм полезна за обществото”, сподели тя.

Наскоро момичето претърпява неприятен инцидент, който за дълго време я остава без рехабилитация. „При слизане от тролея стъпих накриво и ми излезе капачката. Трябваше да стоя обездвижена, за да мине болката и травмата да се поуталожи.  Доведе до регрес във физическото ми състояние. много се разстроих защото бях постигнала успех”, каза още Румяна.

Шанс за подобрение й дава т.нар. роботизирана рехабилитация. Тя се прави с високотехнологичния апарат локомат. Стойността му е 500 000 евро, а в България е само един. „Терапията е приложима при заболявания като детска церебрална парализа, мозъчен инсулт, множествена склероза. Най-технологичното медицинско устройство за рехабилитация”, разказа Димитър Петров. 

Проблемът е, че сумата, която е нужна  за да премине през тримесечен курс на терапия, е непосилна за семейството й. Цената на лечението е 18 хиляди лева,а  от тях събрани са едва 4000.

Ако искате  да помогнете може да го направите с превод на следната банкова сметка 
Румяна Тодорова Георгиева
BG74UBBS80021045296340
BIC UBBS BGSF

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.