Заради новите мерки в Мадрид цари пълно объркване

Продължава тенденцията европейски страни да отбелязват рекорди по брой новозаразени за денонощие. Втората вълна в Европа е вече факт и засяга целия континент. Заради новите мерки в испанската столица Мадрид цари пълно объркване.

Обявиха броя на заразените с COVID-19 в света от началото на пандемията

Жителите на Мадрид и околностите са в неведение какви ограничения да следват. Регионален съд отхвърли в четвъртък мерките за изолация, въведени в испанската столица и девет съседни града. Централното правителство обяви днес, че въвежда за срок от 15 дни извънредно положение в столицата, което ще ограничи придвижването на милиони испанци.

„Чувствам се зле, защото дори не знам какво да правя и дали постъпвам правилно или не. Нашите управляващи не се държат, както би трябвало”, смята жителят на Мадрид Хесус Дориа.

ЕКИП НА NOVA В ЕПИЦЕНТЪРА НА ЗАРАЗАТА: Как се справя Бергамо с COVID-19?

Заради пореден дневен антирекорд на новите случаи, властите в Словакия се обърнаха за помощ към армията. Близо 1 500 военнослужещи ще бъдат командировани, за да помогнат на служителите от здравната система.

Швейцария също съобщи за рекорден брой новозаразени. Новите случаи за последното денонощие са близо 1 500, което е повече от досегашния пик на 23 март.

Италия достигна за първи път от 29 март бройката от 5 000 нови случая за денонощие.

COVID-19 В ЕВРОПА: Много страни отбелязват рекорден брой новозаразени

Русия регистрира най-големия денонощен ръст на заразените с COVID-19 от началото на пандемията. Новите случаи са 12 126. Предишният максимум беше регистриран на 11 май. Броят на смъртните случаи за денонощие надхвърля 200 за пети път от началото на епидемията в страната.

Над 80% от заразените с коронавирус не проявяват симптоми в деня на теста

Маските на открито - задължителни в цяла Полша

Експерти: Има опасност от неконтролируемо разпространение на COVID-19 в Германия

БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ: Маските на открито стават задължителни в цяла Италия

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.