Използват се най-младите части от растения, храсти, дървета за извлеци на спиртна и глицеринова основа

Нов метод на алтернативна медицина вече се практикува и у нас, тази терапия се нарича гемотерапия.

Ангел Ангелов е първият дипломиран българин в тази терапия. Той е кинезитерапевт, но от две години се занимава с лечебни капки. Той разясни името на терапията, което идва от „капка“ и „скъпоценен камък“ и се получава „скъпоценна капка“.

Ангелов разясни, че се работи с екстракти от най-младите части на различни растения, предимно храсти и дървета, като те се берат през пролетта и се правят извлеци, които са на спиртна и глицеринова основа.

Терапевтът каза, че този метод на лечение е сравнително нов и непознат за България, а основната цел с него е да се постигне допълнително засилване имунната защита на организма.

Началото на гемотерапията може да се проследи до древните египтяни, но първите научни проучвания започват през 1959 година в Белгия, след това учени продължават изследвания във Франция и Италия. В България Ангел Ангелов я въвежда като терапия.

Той допълни, че от векове хората използват растения, за да се лекуват, като припомни колко добре е била развита фитотерапията в страната ни преди години. Според него гемотерапията е вид фитотерапия, при която се използват само най-младите части на растенията, затова понякога се нарича и „фитоембриотерапия“.

"Пулс": Рехабилитация след COVID-19 (ВИДЕО)

Ангелов подчерта, че гемотерапевтичните препарати са много по-концентрирани и по-силни от хомеопатичните, гемотерапевтичните капки действат на клетъчно ниво и комуникират с кръвните клетки, докато хомеопатията действа с виталните сили на човека, опитвайки се да изкара болестотворните агенти.

„Гемотерапията действа като дренажна система, която нормално и спокойно изчиства организма изцяло от натрупани болести и токсини, за да може при  следваща среща с тях по-добре да се реагира и по-бързо да се оздравее“, допълни гемотерапевтът.

Ангелов поясни, че гемотерапията не прави диагноза, а работи с човешкото тяло, като по никакъв начин тя не се конфронтира с конвенционалната медицина.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.