Проверяват се конкуренция в бизнеса с коли на старо и провалена сделка с дрога

Продължава разследването на убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов в София. Собственикът на автокъща беше застрелян с един куршум, докато чакал на червен светофар. Според експерти, покушението е поръчково, а убиецът - професионалист.

Часове наред полиция и прокуратура разпитваха свидетелите на покушението. Всички записи от охранителни камери в района са иззети.

Мъж е убит в София пред очите на дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващите проверяват както версията за конкурент в търговията с коли втора употреба, така и провалена сделка с дрога. Експертите определят убийството като добре планирано.

Направен беше втори оглед на мястото на покушението на 46-годишния Николай Драгополов. Бизнесменът е собственик на автокъща, а часове след разстрела офисът й вече е запечатан.

Продължава издирването на убиеца, застрелял мъж в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дали Николай Драгополов си е тръгвал от автокъщата, която се намира на метри от кръстовището, на което е застрелян, разследващите тепърва ще проверяват.

Според Търговския регистър, седалището на фирмата е в столичния район „Витоша”. На мястото има жилищна кооперация в ремонт.

Клошар, който часове наред е дебнал жертвата си под моста на кръстовището на бул. „Симеоновско шосе” и Околовръстния път- така разследващите описват килъра на бизнесмена.

„На място е дошъл съдебен лекар. Намерени са две гилзи. Имало е коли зад убития. Има свидетели, които следва да бъдат разптани”, каза Илиана Кирилова, градски прокурор.

„Има данни за наличие на криминалистически регистрации, има и друга  информация”, обясни ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР.

Според бившият директор на СДВР Валери Йорданов изпълнителят на покушението не е случаен човек. „Това са типичните черти на килъра, на наемния убиец, който не се интересува от нищо друго, освен от това да изпълни задачата, за която най-вероятно му е и платено”, казва той.

По информация на NOVA Николай Драгополов е имал конфликт със собственика на друга автокъща. Сред основните версии  за покушението ще се проверява и финансов мотив.