В главната роля влиза актьорът Остин Бътлър

За всички любители на рок легендата Елвис Пресли. Световната премиера на дългоочаквания биографичен филм за звездата ще се състои по време на 75-ото издание на Кинофестивала в Кан. В главната роля влиза актьорът Остин Бътлър.

Премиерата на документалния филм за рок легендата ще бъде на лазурния бряг

Очаква се в Кан да се появи целият екип на биографичната лента - изпълнителят на главната роля Остин Бътлър, актрисата Оливия Деджонг, която играе съпругата му Присила, двукратният носител на "Оскар" Том Ханкс, когото зрителите ще видят като мениджъра на Елвис полковник Том Паркър, както и режисьорът Баз Лурман.

Излезе първият трейлър на "Елвис"

Биографичният филм проследява живота и творчеството на Елвис две десетилетия - от възхода му към известността до "безпрецедентната му слава", във време, когато Америка преживява големи социално-културни сътресения.

Баз Лурман е редовен участник на кинофестивала в Кан: той е единственият режисьор, който е представил два игрални филма на откриването на събитието - "Мулен Руж!" през 2001 г., включен в конкурсната програма, и "Великият Гетсби" през 2013 г.

Новият музикален филм за рок легандата трябва да излезе на екран в САЩ на 24 юни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.