Награди, картини, сценарии, бижута и тоалети, които актрисата е обличала на червения килим, ще бъдат изложени

Лични вещи, които някога са принадлежали на емблематичната комедийна актриса Бети Уайт, ще бъдат изложени на търг. Аукционът носи името „Тя е глобална икона“ и ще се състои през месец септември.

Награди, картини, сценарии, бижута и тоалети, които Бети Уайт е обличала на червения килим ще бъдат изложени на търг от аукционна къща Julien's в Бевърли Хилс.

През 1960-та година Бети получава звезда на Алеята на славата. Нейна реплика също ще бъде включена в аукциона.  

Най-личният предмет, част от аукциона е „часовник с 14 карата злато, подарен на Бети на 25 декември 1940 г. с инициалите на нейната майка, Тес Уайт.

Почина легендарната актриса Бети Уайт

Актрисата от Златните момичета почина на 31 декември 2021 г.

Уайт започва своята кариера в шоубизнеса от радиото в края на 30-те години на миналия век и през 1939 г. прави своя телевизионен дебют, пеейки в експериментален канал в Лос Анджелис. До 1952 г. Уайт има свой собствен телевизионен сериал „Животът с Елизабет“, а след това продължава да има емблематични роли в „Шоуто на Мери Тайлър Мур“ и „Златните момичета“.

Комикс описва живота на актрисата Бети Уайт (СНИМКИ)

Налични са и многобройни предмети, базирани на животни, включително картини на животни.

По-голямата част от лотовите са оценени между няколкостотин долара и няколко хиляди. Нолан обаче смята, че популярността на покойния комик трябва да повиши цените.

Търгът на живо ще се проведе между 23 и 25 септември в Бевърли Хилс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.