Това е поредната провокация на британския художник Филип Колберт

Британският художник Филип Колбърт представи проекта си „Омари“. Броени дни преди старта на венецианското "Биенале" той представи новото си произведение на изкуството – огромен плаващ омар в канала на "Джудека".

Надуваемият омар изскача от сандък с надпис „ЧУПЛИВО. Дни преди началото на 59-то Венецианското биенале британския съвременен художник Филип Колбърт отпразнува старта на своя дигитален проект „The Lobstars“ ("Омарите").

С парад на лодки откриха карнавалния сезон във Венеция (ВИДЕО)

„С този проект искам да отправя послание и да се опитам да окажа влияние на естествения свят – ще пуснем в дивата природата 7 777 омари, които вече отгледахме. Така че тази скулптура е изявление за силата на нашата общност да се опитаме да окажем влияние", сподели Колбърт.

Гигантското, цветно ракообразно измина няколко километра плавайки във водата, за да привлече вниманието на хората и да ги накра да се замислят за опазването на околната среда.

Огромният омар ще остане във Венеция два месеца. Международното художествено изложение продължава до 27 ноември.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.