Те ще пеят под номер 7 на 10 май

В навечерието на първия полуфинал на "Евровизия" българските представители от Intelligent Music Project се представиха пред зрителите на конкурса. Те споделиха, че организацията е много добра.

Групата е в състав - вокалист Рони Ромеро, ударни инструменти, Стоян Янкулов - Стунджи, китара - Бисер Иванов, Славин Славчев, контрабас - Димитър Сираков и Иво Стефанов (кийборди).

Откриха конкурса "Евровизия" (ВИДЕО)

"Сцената изглежда страхотно, много сме щастливи и нямаме търпение да излезем на нея на 10-ти. Подкрепете ни, гласувайте за нас", призова Славин Славчев. За Стунджи това е трето участие.

"Атмосферата относно песни, инструменти и певци е различна. Всяка година всички участници стават все по-млади от мен, но това не ме притеснява. Като организация и шоу винаги е било на много високо ниво", обясни Стунджи. 

Украинските участници в "Евровизия": Песента ни обедини народа срещу войната

Песента им се нарича Intention (намерение), а автор на текста и музиката е д-р Милен Врабевски. "Нашите намерения са повече да вярваме в самите себе си, че сме много качествени хора. Както ние в групата, така и всички българи. Да постигаме мечтите си, независимо какво ни коства. Никоя мечта не се постига по лесен начин. Никога не е късно да потеглим по правилния път, така завършва песента ни", сподели Сираков.

От своя страна Бисер Иванов посочи, че са спрели именно на тази песен, защото носи невероятен заряд, а текстът иска да донесе послание - да не се страхуваш от промяната. А Иво Стефанов разкрива, че отзивите им са, че имат страхотно присъствие на сцената. "Виждаме как влияем на хората, постоянно получаваме супер отзиви", отбеляза той.

Вокалистът на групата, който свири и в "Рейнбоу" Рони Ромеро също е щастлив да е на конкурса. "Евровизия" съвсем различен свят. Много далечен на другите сцени. За нас всичко е ново преживяване и се опитваме да се наслаждаваме и чрез него да израстваме като музиканти. Искаме да представим страната по най-добрия начин, хората да се гордеят с нас. Най-важното е да разпространим посланието на нашата песен - че можем да сме по-добри хора и да помагаме повече на другите. Да уверим хората, че всичко ще бъде наред. Да донесем малко удоволствие, надежда и щастие със своята музика", сподели той.

Българските представители ще пеят под номер 7 в полуфинала на 10 май. Финалът ще се проведе 14 май в "Пала Алпитур" в Торино. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.