IN THE PALACE ще се проведе от 31 май до 7 юни в Двореца на културата в Перник

За втора поредна година най-големият кинофестивал за късометражно кино у нас IN THE PALACE има собствен щанд на фестивала в Кан. Българските представители са част от организирания от Френската Асоциация за международно кино. Short Film Corner, който ще продължи до 27-ми май.

"Изключително приятно е да се завърнем тук, привилегия е. Ще се срещнем с всички участници, за да представим фестивала за късометражно кино. Ние правим един микрофестивал в рамките на този в Кан. Българското късометражно кино има заслужено място тук", заяви директорът на фестивала Цанко Василев.

По думите му късометражните филми имат нужда от повече публика. "Те е много интересна форма, дават възможност бързо да се реагира на заобикалящите ни събития. Много е артистично и художествено", обясни той.

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще започне почти веднага след посещението си в Кан. От 31 май до 7 юни в Двореца на културата в Перник ще бъдат представени над 270 филма.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.