Специален гост на събитието беше и Малин Билинг, внучка на авторката на детския роман Астрид Линдгрен

В Стокхолм се състоя световната премиера на мюзикъла "Пипи Дългото чорапче в цирка". Историята е базирана на приключенията на безстрашното червенокосо момиче. Този път обаче тя е в Цирка.

На събитието присъстваше легендарният Бьорн Улвеус от АББА, който е и изпълнителен продуцент на спектакъла,

„Това е като експеримент. Никой досега не е правил цирков мюзикъл, така че ще видим дали ще проработи, но това, което се случи на последната репетиция, е, наистина страхотно работим доста добре и се гордея с резултата. Надявам се, че всички ще го харесат. Мисля, че е неизбежно това да се случи. Почитателите на Пипи ще бъдат очаровани, тя е марка, добре позната по целия свят", Улвеус.

СЛЕД 41 ГОДИНИ: АББА се събраха заради шоу в Лондон

Специален гост на събитието беше и Малин Билинг, внучка на авторката на детския роман Астрид Линдгрен.

„Аз съм изключително впечатлена от всички циркови артисти, от това, което правят. Просто ги молех да бъдат внимателни с това, което правят, защото акробатиките им са много страшни. Освен това имаме великолепна музика и изпълнения. Всички хора дават наистина най-доброто от себе си по начин, който извежда Пипи на ново ниво", сподели Малин Билинг.

„Пипи в цирка“ ще се играе в арена „Циркус“ до 14 август.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.