Той беше представен на фестивал в САЩ

По време на фестивала "Комик Кон" в Сан Диего беше представен и сериалът "Пръстените на властта", създаден по "Властелинът на пръстените". Историята се фокусира върху Втората епоха на Толкиновата Средна земя, когато кралствата се формират и падат, а злите сили настъпват и заплашват да покрият света с мрак.

"Пръстените на властта" ще отведe зрителите до фантастични места като елфическите царства Линдон и Ерегион, царството на джуджетата Хазад-дум, Южните земи, Най-северните пустоши, Разрушаващите морета и островното кралство Нуменор, с участието на много герои като върховния крал Гил-галад, Елронд и Галадриел, в чийто образ влиза Морфид Кларк.

Натали Портман става женския Тор (СНИМКИ)

„Имахме истински късмет. През цялото време работихме с много експерти по историята на Толкин, така че постоянно имаше дискусии. Подходихме с голямо уважение и преданост към работата си. Също така имахме възможност да развием героите си. Галадриел, например, има несъответствия с историята си от филма, така че беше доста интересно да се колебая между тях и да си мисля: „Защо тогава го е написал по този начин? Какво си е мислел, когато е решил да тръгне в тази посока?", сподели актрисата Морфид Кларк, която влиза в ролята на Галадриел.

Филмът ще дебютира на 2 септември, като нови епизоди ще излизат всяка седмица. Твърди се, че това е най-скъпият сериал в историята с бюджет от 465 млн. долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.