Той е бил хванат с 3,34 промила

Бърза ефективна присъда за мъж, шофирал след употреба на алкохол, постигна Районната прокуратура в Разград, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Живеещият в Цар Калоян 37-годишен С.Ч. ще остане в затвора общо 18 месеца, тъй като е извършил закононарушението в изпитателен срок по предходно осъждане за същото престъпление. Поради това, освен присъдата от девет месеца „лишаване от свобода“, съдът определи мъжът да изтърпи ефективно още девет месеца „лишаване от свобода“, каквато била предишната му присъда, изтърпяването на която е било отложено с три години изпитателен срок. 

Подсъдимият е бил задържан на 2 юли тази година, след като полицейски служители установили, че управлявал лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация от 3,34 промила. Той се е движел по улиците на град Цар Калоян с несъобразена скорост, форсирал двигателя, въртял гуми, карал зигзагообразно. По време на движението си без да иска е угасил двигателя на автомобила и спрял. Опитал се многократно да го приведе в движение, но бил забелязан от двама граждани, които успели да му вземат ключа от автомобила и да го изведат от него. Мъжете подали сигнал на тел. 112 и на място незабавно пристигнал полицейски екип. 

От събраните данни по случая станало ясно, че малко преди задържането си С.Ч. е причинил пътен инцидент с паркиран автомобил, като бързо напуснал местопроизшествието. За извършеното престъпление мъжът е осъден да плати и глоба в размер на 450 лв.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: БТА