Насладете се на проекта на дизайнерско нидерландско дуо

Нидерландското дуо „Дрифт” представя игра на вълни от светлина пред „Филхармонията на Елба” в Хамбург. Уникалното светлинно шоу с дронове се подготвя с месеци. 300 дрона политат в нощното небе и карат германския град да блесне. Стойността на арт проекта „Breaking Waves” е 800 хил. евро. Пред „Дойче веле” авторите му споделят, че са се вдъхновили от покрива на емблематичната концертна зала.

Дуо „Дрифт” е първото, което използва осветени дронове, имитиращи движенията на ято птици, за създаване на изкуство. Подобни проекти те са представяли в предишни години в Невада и Ротердам.

За съжаление представлението в Хамбург се провежда само една вечер, вместо планираните четири. Причината – някои дронове падат във водата около сградата на филхармонията поради технически проблеми или външна намеса.

Красотата на светлинния „балет” вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.