Зрителите избраха за най-добър европейски филм "Зверовете" на Родриго Сорогойен

Колумбийската драма "Кралят на света" спечели наградата за Най-добър филм на 70-ия кинофестивал в Сан Себастиан. Филмът, разказващ историята на 5 момчета, живеещи на улицата, е дело на режисьорката Лаура Мора.  

Статуетката "Златна раковина" за най-добър филм на 70 -то юбилейното издание на кинофестивала в Сан Себастиан журито отреди на продукцията „Кралят на света“.  

Призът "Сребърна раковина" за най-добър режисьор беше присъден на Генки Кавамура, продуцент на хитови японски филми, за дебюта му зад камера - драмата "Hyakka", фокусирана върху деменцията.  

Представиха "Добрият шеф" на кинофестивала в Сан Себастиян

Отличия "Сребърна раковина" за най-добър актьор и актриса получиха съответно Паул Кирхер и Карла Куилес. За най-добро поддържащо изпълнение беше отличена Рената Лерман. 

Призът на публиката беше връчен на филма "Аржентина, 1985" на режисьора Сантяго Митре.  Драмата "Runner" на Мариан Матиас  получи специалната награда на фестивалното жури.  

Зрителите избраха за най-добър европейски филм "Зверовете" на Родриго Сорогойен. 

Международният филмов фестивал в Сан Себастиан се организира ежегодно от 1953 г. и се счита за един от най-престижните в Европа.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.